Jobrotary - wat is het en wat doen we er aan?

Jobrotary biedt een helpende hand voor een baan.
Indien werkzoekenden ouder zijn dan 40 jaar (iets jonger mag ook), langer dan 6 maanden werkloos zijn en in Apeldoorn of Ugchelen wonen dan kan een mentor van onze club een helpende hand bieden bij het zoeken naar werk.
De kandidaten kunnen zich aanmelden via de website www.jobrotary.nl. Daar staat alle informatie in over de te volgen procedure.
Op dit moment zijn 6 leden van onze club betrokken bij jobrotary, te weten: Heimen van Andel, Anita Blijleven, Alfons Willemsen, Jan van der Avoir, Jannes Oosting en Milica Marinkov.
Coördinator is Milica Marinkov. Zij houdt onze club op de hoogte en deelt nieuwe kandidaten in. Als iemand een kandidaat weet, adviseer hem of haar dan zich in te schrijven via www.jobrotary.nl. Via de Regio-coördinator krijgt Milica dit dan door en zij regelt dan een mentor. De mentor bepaalt vervolgens op basis van een intakegesprek of de kandidaat voor begeleiding in aanmerking komt.
In Apeldoorn geeft onze club, Apeldoorn-noord samen met Rotary club Apeldoorn-zuid ondersteuning aan jobrotary. Met andere deelnemende clubs uit regio Steden driehoek dragen wij onze steentje bij aan individuele ontwikkeling van kandidaten.
Een keer per jaar komen alle mentoren uit regio Steden driehoek bij elkaar om ervaring met elkaar uit te wisselen.
Twee keer per jaar evalueren wij resultaten in eigen club.
Wil jij ook een steentje bijdrage, meld je gerust aan bij onze coördinator, Milica.