Fietsen met revalidanten van Visio Looerf

Onze club organiseert jaarlijks een fietstocht met revalidanten van Visio Looerf in Apeldoorn.
Bij Visio Looerf  verblijven mensen die slechtziend of blind zijn voor een intensieve revalidatie. Zij leren in een traject van een aantal maanden hoe zij (beter) om kunnen gaan met hun visuele beperking. Meer informatie is te vinden op www.visio.org.
Ieder jaar maken onze leden met meer dan 20 revalidanten een fietstocht op tandems. Een hele belevenis zowel voor de revalidanten als voor ons.
Ieder jaar is er een andere route, halverwege de fietstocht stoppen we altijd even voor een Quiz en een versnapering en we eindigen steevast met een gezamenlijk diner, waarbij ook andere revalidanten en clubleden aanwezig zijn.
Uit gesprekken met de revalidanten van het Looerf blijkt dat deze activiteit ontzettend wordt gewaardeerd. Ook voor onze clubleden is het leerzaam te ervaren met welke problemen en dilemma’s slechtziende en blinde mensen dagelijks te maken hebben.